
Biga’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk kazandırması amacıyla hayata geçirilen MRG Kültür ve Konukevi, düzenlenen açılış programıyla kapılarını açtı.
Biga Belediyesi ve Biga Araştırmaları Merkezi iş birliğiyle şehre kazandırılan MRG Kültür ve Konukevi’nin açılış programı, 1 Eylül Salı günü saat 17.00’de gerçekleştirildi. Tarihi yapının yeniden kente kazandırılmasıyla birlikte MRG’nin Biga’da kültür, sanat, söyleşi ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan yeni bir buluşma noktası olması hedefleniyor.
Açılış programının ardından MRG Kültür ve Konukevi’nde gün boyunca kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendi. Akşam programında saat 20.00’de Lumos Quartet sahne alarak müzik dinletisi gerçekleştirdi. Saat 21.00’de ise Türkiye’nin tanınmış belgesel yapımcılarından ve savaş foto muhabirlerinden Coşkun Aral, Biga’da sanatseverlerle buluştu. Aral, söyleşide meslek hayatından anılarını ve dünyanın farklı bölgelerinde yaptığı çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Söyleşinin ardından imza programı gerçekleştirildi.
MRG Kültür ve Konukevi, aslında açılışından önce de Biga’nın kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Temmuz ve Ağustos aylarında burada sergiler, söyleşiler, klasik müzik konserleri ve farklı kültür-sanat programları düzenlenmişti. Biga Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan “Kent Hafızası” sergisi de konukevindeki ilk programlar arasında yer almıştı.
Biga Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında MRG Otel’in yeniden değerlendirilerek kültür ve konukevi işleviyle kente kazandırılması amaçlanırken, tesisin bundan sonraki süreçte Biga’nın sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir merkez olması bekleniyor.
MRG Kültür ve Konukevi’nin açılışıyla birlikte Biga’da kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği yeni bir mekan daha kent yaşamına kazandırılmış oldu.














