Havadan Drone ile Trafik Denetimi


Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 29 Haziran – 05 Temmuz 2020 tarihleri arasında “Drone ile havadan trafik denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.
Bu kapsamda “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadıyla, Drone ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, kask takmama, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme” konularında havadan denetimi yapılmıştır. Denetim esnasında yol kullanıcıları, pandemi tedbirleri kapsamında hareket etmeleri, maske takmaları, sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri, emniyetli bir sürüş için mola vermeleri, trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz bir şekilde yolculuk yapmamaları konusunda ikaz edilmiştir.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca, havadan Drone ile trafik denetim faaliyeti, Merkez-Kirazlı, Ayvacık-Behram Krk.K.lığı Önü – Kadırga Yol Ayrımı, Biga-Karabiga İl Yolu, Eceabat-Kilye Kavşağı ile Ezine-Hisaralan Kavşağı Yol Arama ve Kontrol Noktalarında yapılmış olup, faaliyette eş zamanlı olarak Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Asayiş Timleri müşterek olarak görevlendirilmiştir. Yapılan denetim sonucunda 346 araç sorgusu yapılmış, 5 araç trafikten men edilmiş ve 21 araç sürücüsü hakkında 13.502,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.