“Dijital Trakya” Projesi İle Sınırlar Kalkıyor
Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan işletmelere can suyu olacak olan “Dijital Trakya Projesi’nin temelleri atıldı. Trakya’daki oda ve borsaların paydaşlığı ile birlikte e-ticaret atılımı yapılacak ve üyeler bu girişimle Dünya’ya açılacak.
“Dijital Trakya ile Kepenkleri Açma Vakti” sloganı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile paydaş olan Trakya’daki 26 oda ve borsaların desteğiyle kobilere nefes aldıracak olan e-ticaretin hamlesi yapıldı.
Proje ile dijitalleşen işletmeler sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına satış yapabilmelerine olanak sağlanacak. E-ticaret ve e-ihracat alt yapısı ve dijital platform üyeliği ile satışlar online ortamda yapılacak. E-ticaret/ e-ihracat tabanlı iş modelleri için Trakya’daki KOBİ’lere hizmetler 1 yıl boyunca ücretsiz sağlanacak.
E-Ticaret Pandemi Döneminde Büyük Bir İvme Kazandı
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen:
“İnternet ve mobil araçların kullanımıyla her geçen gün hacim olarak büyüyen e-ticaret, 2020 yılının Mart ayından itibaren hiç hesapta olmayan bir şekilde, Kovid-19 sayesinde 3-5 yılda yaşayacağı ivmelenmeyi sadece 6 ay içine yaşadı.
Gelişen ve değişen dünyanın yöneldiği bu alana Kobilerimizin yönlendirmesi ve zamanın fırsatlarını gecikmeden kullanması yararına olacak, bu konuda atılan adımlar ülkeye hem istihdam artışı hem de dış ticaret açığının azaltılması olarak geri dönecektir.
Uluslararası Ticaretimize Güç Katmayı Hedefliyoruz
Kobi’lerimizin e-ticaret ve e-ihracata giriş için henüz e-ihracat yapmayan işletmelerimizin dijital dönüşümünü sağlamak ve kolay bir şekilde ihracat yapmalarının sağlanılması çok üyeli dijital pazar yerleri ile mümkün. Borsamızın Yönetiminde yer aldığı Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (Trakya ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilen Dijital Trakya Projesi ile Borsamız üyesi Kobiler için dijital ortamda pazaryeri platformunda ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası potansiyel müşterilerine internet üzerinden sunabilecekler.
Proje kapsamında her firmamız ve girişimcimiz kendi alan adı altında online dünyada var olabildiği gibi kurduğumuz dijital platformun da üyesi olacaktır.7/24 erişilebilir teknoloji desteği ile bölgemizin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi ve ülkemizin küresel arenada rekabet gücünü arttırarak uluslararası ticaretimize güç katmayı hedefliyoruz.
Dijital Trakya Projesi ile KOBİ’lerimizin yaptıkları ticareti geliştirmeye, üretimlerinde ve işlerinde ki katma değerini artırmaya odaklanıyor, işletmelerimizim bölgesel ve sektörel pazaryeri anlayışında olup aynı zamanda kendi marka veya alan adları ile ticaret yapabilmelerine olanak sağlayacaktır. Platform, hiçbir yazılım bilgisi veya kodlama gerektirmeden KOBİ’lerin kendi dillerinde ticaret yapmalarına imkan verir. Tamamen milli ve yerli sistemlerle geliştirilmiş bulut bilişim teknolojisi, dijital pazarlama ve teknoloji kullanım konusunda somut destek hizmetleri sağlanacak. Güç birliği platformu dijitalleşmede fark yaratıp milli hedeflerimiz için önem kaynağı olacaktır.
Dijital Trakya projesi ile bölgemiz üretimine değer katarak, üyelerimizi kendi sınırları dışına taşıyor, dijital çağın getirdiği tüm olanakları kullanımlarına sunuyoruz. Tüm üyelerimizi http://dijitaltrakya.com adresinden platforma üye olmaya davet ediyorum.” dedi.