Çöp Tenekesine Bırakılan Minik Bebek Kurtarılamadı

Çanakkale’nin Kepez beldesinde bir sokakta bulunan çöp tenekesinde yeni doğmuş erkek bebek bulundu. Hastaneye kaldırılan bebek hayatını kaybederken; bebeği çöpe bırakan kadın, erkek arkadaşı ve ailesi gözaltına alındılar.
Çanakkale’nin Kepez beldesinde Kepez Beldesi 75’inci Yıl Sokak’ta dün akşam saatlerinde çöp konteynırlarını karıştıran 2 kadın, yeni doğmuş bir erkek bebek buldu. Bebeğin uzun süre çöp tenekesinde bulunduğu belirtilirken; bebeği bulan vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bebeğe müdahalede bulunmak üzere ilk yardım ekipleri sevk edildi.
İlk müdahaleyi bebeğe yapan sağlık personeli daha sonra bebeği hastaneye sevk etti. Uzun süre çöp tenekesinde kaldığı belirtilen bebek maalesef hayatını kaybetti. Minik bebeği çöp tenekesine bırakıp kaçan kişi veya kişilerin bulunması için polis ekipleri alarma geçti. Bölgede bulunan vatandaşlarla görüşen polis ekipleri aynı zamanda civarda bulunan kameralardan görüntüleri incelemeye başladığı öğrenildi.
Bebeği Bırakan Bir Kadın Gözaltına Alındı
Çöp tenekesine bırakılan bebeği bulan iki vatandaşın ifadesini alan polis ekipleri, civardaki kameralardan da inceleme başlatmıştı. İki saat gibi kısa süren incelemelerin ardından polis ekipleri Çöp tenekesine bebeği bırakan kişinin E.Ç isimli genç bir kadın olduğunu tespit ettiler. Gözaltına alınan E.Ç. Cinayet Masası ekiplerince sorgulanmaya başlanmıştı.
Evinin Tuvaletinde Doğum Yapmış..
Emniyetteki sorgusunda E.Ç’nin evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldığı ortaya çıktı. Evlilik dışı çocuğun babası olduğu belirtilen M.P.’yi gözaltına aldı. E.Ç.’nin ifadesi doğrultusunda, annesi D.Ç. (44) ile baba A.Ç. (47) de evdeki suç delillerini yok etmek suçlamasıyla gözaltına alındı.E.Ç.’nin polisteki ilk ifadesinde, olayı son ana kadar ailesinden gizlediği ve çocuğunu evde tuvalette dünyaya getirdiğini söylediği bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.
Kaynak: Aynalı Pazar