Yerel

Çanakkale’de Kırsal Kalkınma Destekleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları” toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlendi.

Ekonomik ve altyapı yatırımlarının desteklenmesi, Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve Tarımsal üretici örgütlerinin derecelendirilmesi konularının görüşüldüğü eğitim toplantısına İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz, Kooperatif Başkanları, Borsa üyeleri ve birçok yerel temsilci katılım sağladı.

Toplantıda, kırsal ekonomik altyapı yatırımları kapsamında yapılan destekler ve projeler masaya yatırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve diğer katılımcılar, desteklerden yararlanan kooperatifler, üreticiler ve kırsal kesimde faaliyet gösteren kuruluşlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, kırsal kalkınma projelerinin bölgeye sağladığı katkıları vurgulayarak, desteklerin daha etkin bir şekilde kullanılması için çaba harcandığını belirtti.

İl Müdürü Türkarslan konuşmasında “Üretici örgütleri, kadın üreticiler ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Ekonomik, Kırsal Altyapı ve Bireysel Sulama Projelerinde %50 hibe destek başvuruları başlamıştır. Bu kapsamda hibeye esas proje tutarı KDV hariç olmak üzere yeni tesis için 14.000.000 TL, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması için 12.000.000 TL, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon için 10.000.000 TL’ya kadar tarımsal üretici ve müteşebbislerimiz desteklenecektir. Ayrıca Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında en az 100.000 TL olmak üzere 3.000.000 TL’ye kadar olan bitkisel ve hayvansal üretim yapan Aile işletmelerimize hibe desteğinde bulunmaya devam edeceğiz.

Bakanlığımızca “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında ülke sathında “Türkiye Yüzyılı’na Bir Damla da Sen Ol” diyerek suyun bir kaynak değil gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olduğuna inanıyoruz. Bu ilkeden hareketle sulama sistemlerinin modernizasyonu ve yüksek teknolojinin kullanımıyla su kaybının en az seviyede tutulmasını teşvik eden Bireysel Sulama Sistemleri, KDV hariç 3.000.000 TL’ya kadar hazırlanan projelere %50 hibe desteğinde bulunacaktır. İlimiz tarımsal örgütlenme konusunda %69 oranla ülke ortalamasının çok üzerinde bir örgütleşme oranına sahiptir. Tüm üretici örgütlerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Katılımcılar, yapılan yatırımların bölge ekonomisine olan olumlu etkilerini değerlendirme fırsatı buldu.

Ardından Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım ile şubede görevli personeller tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı soru ve cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Başa dön tuşu