Başkandan Meslektaşlarını Üzen Karar “Bırakıyorum..”
Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan bir kez daha aday olduğu fakat Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek ertelenen ve halen gerçekleşmeyen Genel kurulda bu kez aday olmayacağını açıklayarak meslektaşlarını üzdü. 22 Eylül 2020 tarihinde tekrar Çanakkale Baro Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Av.Bülent Şarlan, aylardır yapılamayan Genel Kurul sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklama ile aday olmayacağını duyurdu. 3-4 Ekim 2020 tarihinde yapılacakken Covid-19 salgını bahanesiyle bir türlü yapılamayan kongrenin henüz ne zaman yapılacağı bilinmezken; Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan meslektaşlarına sosyal medya ile aday olmayacağını açıkladı.
“Türkiye’nin Örnek Ve Öncü Barolarından Biri Olduk”
Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan sosyal medyada yaptığı açıklamasında Baro Başkanlığı yaptığı süre boyunca büyük bir onur duyduğunu belirterek; “Baro Başkanlığı başta olmak üzere meslektaşlarımızın destekleri ile önemli görevlere getirilmek ve bu görevleri yürütmek şüphesiz ki çok onur vericidir. Siz de bana bu onuru birçok kez yaşattınız. Ben de almış olduğum sorumluluğu tüm gücümle yerine getirmeye çalıştım. Geldiğimiz noktada Çanakkale Barosu’nun Türkiye’nin örnek ve öncü barolarından biri olması en büyük mutluluğumdur” dedi.
“Aday Olmayacağımı Sizlerle Paylaşmak İsterim”
Türkiye’nin son yıllardaki en başarılı Baro başkanlarından olan Av.Bülent Şarlan; “Aynı onuru başka bir meslektaşımın da yaşaması için bana emanet etmiş olduğunuz Çanakkale Barosu Başkanlığı görevimi takdir edeceğiniz bir meslektaşıma devir ve teslim etmekten mutluluk duyacağım. Yapılacak Genel Kurulda aday olmayacağımı sizlerle paylaşmak isterim. Aday olan arkadaşlarıma da bu onurlu yarışta başarılar dilerim” diyerek yapılacak Genel kurulda aday olmayacağını duyurdu.
“Her Şey Mesleğimiz Ve Çanakkale Barosu İçindir”
Meslektaşlarını üzen açıklamasında Av.Bülent Şarlan mücadeleye devam edeceğini belirterek; “Avukatlık mesleğine ve Çanakkale Barosu’na hizmet etmeye, bağımsız yargı ve özgür savunma için mücadele etmeye devam edeceğim. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaktan da her zaman mutluluk duyacağım. Nihayetinde her şey mesleğimiz ve Çanakkale Barosu içindir. Siz değerli meslektaşlarıma, baro yönetimimizde, kurullarımızda ve komisyonlarımızda birlikte çalıştığım meslektaşlarıma ve baro personelimize destekleri için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Genel Kurul sürecimizin başarı ile tamamlanmasını diliyor, tüm meslektaşlarımı saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.
Kaynak:Aynalı Pazar