Biga’da Önlemlere Başlandı

Geçtiğimiz gün Biga Belediye Başkanı Alper Şen su sorununun çözümü için büyük mücadele verdiklerini sosyal medyadan açıkladı.
Türkiye’de yaşanan kuraklık her yeri etkilemeye devam ediyor. Biga susuzluğu en çok yaşayan yerleşim birimlerinden olarak göze batıyor. Kuraklığın getirdiği su sorunu Biga’yı da en derinden etkilemeye devam ediyor. Sorunun köklü çözümünün uzun vadeye yayılacağını Belediye’nin sosyal medya hesaplarından bizzat paylaşan Biga Belediye Başkanı Alper Şen su sorununu çözmek için olağanüstü çaba sarf ettiklerini açıklamasının ardından Biga’da vatandaşlar kendi düşüncelerini yansıtarak çözüm arayışlarına girdiler.
Bir takipçimiz evindeki çeşmenin yanına koyduğu su bidonu ile suyun olmadığı zamanlarda el yıkamaya çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek fotoğraf atıp haber yapmamızı istemiş. Bizde kendisini kırmayarak görüntüyü paylaştık. Tüm vatandaşlar bir an önce yağmur ve kar yağışının olmasını ve barajların dolmasını diliyor.



