Yirmi Yazar, Bir Zamanlar

24 Temmuz Perşembe Gönen Koza Park Kültür Merkezi’nde gösteri, söyleşi yapacağım.
Gönenli fotoğraf sanatçıları, Alpaslan Yalçınkaya, Erkan Arslan, Erol Kuş, “Gönen Fot” üyeleriyle buluşacağız. Onlar dört mevsim Gönen Fotoğrafları sunacaklar ben de Yirmi Yazar ve Bir Zamanlar Kemaliye(Eğin) gösterisini sunacağım ve bu çalışmalarımı yirmi yazarla geçen günlerimi ve Kemaliye’nin son elli yılını anlatacağım. Belediye Başkanı İbrahim Palaz beni davet etti. Belediye Başkanıyla geçen yıl tanıştım ve çok etkilendim. Halk adamı, aramızda geçen bir anekdot nedeniyle Kemaliye gösterisini ona sürpriz olsun diye götürüyorum. Aslında benden en çok istenen gösteri Kemaliye(eğin). Çok heyecanla gidiyorum. Dağ kaplıcasında üç gün dinleneceğiz Songül ile… Bugün hep aklıma çocuklarımın sözleri takıldı. Onlar “Artık yeter dinlen” diyorlar. Acaba Gönen’deki gösterim son olabilir mi? Bilincimde bu istem çalkalandı. Haklılar onlar ancak ben duramam ki çalışmam gerek. Belki gösterilere son verebilirim. Bundan sonra sadece yazarım. Yazacağım bir iki kitap var aklımda. Bir romana başladım. Çok ağır yürüyor.


Nurettin Topçu Ve Dostoyevski Okuyorum
Çok ağır, yazdıklarımı sürekli tekrarlıyorum. Uzunca bir zaman diliminde yazmayı sürdüreceğim. Gönen’e giderken böyle karmaşık duygular içindeyim. İki yazarı okumayı roman konusu nedeniyle çok önemsiyorum. Bana iyi geliyor beğendiğim yazıları, bölümleri okumak. Biga’da son iki ayım. Artık son iki ay Ağustos ve Eylül ayından sonra Ekim’de Kemaliye’ye gideceğim. Memleketime seyahat düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor. Aşık olduğum doğa hep gözlerimin önüne geliyor. Fırat Vadisi yazdığım kitaplar ve üçleme roman, Dönüş Zamanı, Sevda Zamanı, Gurbet Zamanı romanlarım geliyor aklıma. Büyük kültürden, acılardan, hasretten söz edeceğim yine o gösteride. Özlemle manileri, büyük şairleri ve muhteşem doğayı, geçmişi ve değişimi anlatacağım. Fotoğraflar değişimi ve gelişimi çok iyi anlatır… Bu yazıda Bir Zamanlar gösterisinin siyah beyaz bölümünden fotoğraflar paylaşıyorum.
Aklımda Ömer Seyfettin: Onun İki Öyküsü, Kaşağı, Diyet…
Gönen’de fotoğrafçı arkadaşım Alpaslan Yalçınkaya, Ömer Seyfettin ve Kaşağı öyküsünün kahramanlarıyla ilgili bilgiler verdi. O iki öyküyü anımsayarak büyük yazarımızı saygıyla anacağım. Değerli Doğan Hızlan eski öykücülerimizi, romancılarımızı anlatır ve okumamızı önerir. Gerçekten onları Tanzimat ve Cumhuriyet dönemi yazarlarımızı okumalıyız. Gönen’de yine Ömer Seyfettin’i konuşacağız. Gönenlilerin vefakar biçimde Ömer Seyfettin’e sahip çıkmalarını izleyeceğiz. Tüm dostlara okurlara selamlar…



