
Biga Çarşamba Postası Gazetesi olarak ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz, hayat yolculuğu Trabzon’un Of ilçesinde başlayıp Biga’da devam eden iş insanı Mehmet Çakır.
Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Çakır, evli; üç kız ve bir erkek çocuk babası, aynı zamanda bir erkek torun dedesidir. İlkokul eğitimini Of’ta tamamlayan Çakır, daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınarak ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamladı.
İş hayatına, bugün Eminevim adıyla faaliyet gösteren ve o dönem Emin Otomotiv ismiyle bilinen şirkette başladı. Yaklaşık 10 yıl burada görev yaptıktan sonra inşaat ve geri dönüşüm sektörlerinde kendi şirketini kurarak ticaret hayatına giriş yaptı.
Mehmet Çakır’ın Biga serüveni ise 2012 yılında başladı. Biga Belediyesine ait Tepe Restaurant’ı kiralayarak ilçeye yatırım yapan Çakır, işletmeye önemli katkılar sağladı ve kapsamlı yatırımlar gerçekleştirdi. 2024 yılında belediyenin talebi doğrultusunda işletmeyi yeniden belediyeye devretti.
Biga’ya olan güvenini sürdüren Mehmet Çakır, 2025 yılında Kapalı Pazar Yeri karşısında Çakırbey Restaurant’ı hizmete açarak yatırımlarına devam etti. Bugün Çakırbey Restaurant’ta Biga halkına kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunmayı sürdürüyor. Lezzet ve hijyene önem veren işletme, kaliteli yemek arayanlar için tercih edilen adreslerden biri olmayı hedefliyor.
Biga’yı çok sevdiğini ifade eden Mehmet Çakır, hem aile yaşamını hem de ticari faaliyetlerini Biga’da sürdürmeye devam ediyor.
Ziyaretimiz sırasında bizleri samimi bir şekilde ağırlayan Mehmet Çakır’a misafirperverliği için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.
ÇAKIRBEY RESTAURANT
İletişim: 0542 319 17 17










