Katledilen Her Bir Köpek İçin 1902 TL Ceza
İdriskoru köyünde, bazıları sahipli, 16 köpeği zehirli tavuk ciğeri vererek öldürdüğü belirlenen iki şahıs gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İdriskoru köyünde, bazıları sahipli, 16 köpeği zehirli tavuk ciğeri vererek öldürdüğü belirlenen şahıslar gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü, şahıslara, katlettikleri her köpek için 1902 TL para cezası kesti. Zehirlenen köpeklerden ‘Pati’ yaşam mücadelesi verirken, İdriskoru köylüleri, başka yerlerden köylerine getirilerek bırakılan köpeklerin kümeslerdeki tavuklara zarar verdiğini, ayrıca kadınlar ile çocuklara da saldırdıklarını ifade ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi.
İdriskoru köyünde, önceki gün 16 köpek, zehirli tavuk ciğeri verilmesi sonucu öldü. Hayvan severlerin tepkisine neden olan olay sonrası jandarma, köpekleri zehirleyen şahısları tespit ederek gözaltına aldı. Şüpheliler, jandarmadaki sorgularında suçlarını itiraf etti. İki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ekipleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, şahıslara zehirleyerek öldürdükleri her köpek için 1902 TL para cezası kesti.
İdriskoru köyüne giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ekipleri, köy kahvesi camına, ‘Sokakta yaşayan hayvanlar sahipsiz değildir. Sokaklar yaşam alanlarıdır. Hayvanlara zarar vermek 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai işleme tabidir’ yazılı afişler astı.
“Köpekleri Zehirleyenler Köyden Değil”
İdriskoru Köyü Muhtarı Feyzullah Şahin, “Köyümüz Biga’ya çok yakın olduğundan dolayı buraya dışarıdan köpekler atılıyor. Dişi köpekler de ürediği için köpek sayısı artıyor. Aç kalan köpekler de vatandaşların tavuklarına zarar veriyor. Köpekleri zehirleyenler köyden değil, dışarıdan. Zehri de dışarıya koydukları için çok sayıda köpek zehirlendi. Benim ve bir aza arkadaşımızın kangal köpekleri de zehirlenerek öldü. Köyümüzde toplam 16 köpek zehirlenerek telef oldu. Tabi ki bu köpeklerin zehirlenmesi çok yanlış” dedi.
Kaynak: Aynalı Pazar