Hoşçakal Biga, Hoşçakalın Biga’lı Dostlar
İki yıldır eşimle Biga Kumkent’te yaşadık. Bu hafta dönüyoruz. Ayılırken bir veda yazısı yazmak istedim. Çünkü gidip gelmemek vardır, ölümlü dünya 78 yaşındayım. Önce Çarşamba Gazetesi sahibi Kadir Atay ve Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bana sayfalarını açtılar, aylarca köşe yazısı yazdım. Bugün de,bu fırsat verdikleri için minnettarım.
İki Yılda Neler Yaptım
Müthiş okudum, Yaşar Kemal bana demişti ki iyi bir yazar olmak istiyorsan bazı kitapları ikinci kez okuyacaksın. Gerçekten önemli kitapları ikinci kez okudum, Dostoyveski’nin tüm kitaplarını yeniden okudum, okuyorum. Yirminci kitabım “ Gurbet Zamanı” yazdım. Çok sevinçliyim kitap şu anda dağıtıma çıktı, D&R da ve kitap sitelerinde internet üzerinden alınabiliyor. O romanı Biga havasını teneffüs ederek, suyunu içip ekmeğini yiyerek yazdım. İsteyen alsın okusun. İki imza günü yaptım Biga Kumkent’te ve Gönen’de aynen anlattım. Bundan sonra da anlatacağım
Benim hayat felsefem, “Gelişmek ve geliştirmekten“ yanadır. Gelişmeden çevrenize, ülkenize, insana bir faydanız olmaz. Onun için Biga’ya müteşekkirim burada bu güzel havada çok iyi okudum. Çok iyi yazdım.
Ülkem İçin Dünyada Neler Yaptım
Ben öğretmenim ama hayatım gazetecilikle, fotoğrafla edebiyatla sürdü. Türkiyede kaç sergi açtım kaç söyleşi yaptım inanın bilmiyorum. Nereden davet geldiyse, gittim konuştum sergi açtım gösteri yaptım. Devletim kültür bakanlığı önce beni Frankfurt kitap fuarına gönderdi Orada, “ Çukurova bayramlığın giyerken” sergisini açtım. Sonra yine kültür bakanlığı gönderdi, Paris Türk mevsimi Programı içinde Yaşar Kemal’le birlikte Paris e gittik. Orada “ Çukurova Yaşar Kemal “ sergisini açtım. Yaşar Kemal’in Dünya da nasıl sevildiğini orada gördüm.
New York ta önce Mardin sergisini açtım. Çok yoğun ilgi gördü. Sonra, “ Avrupa Başkenti İstanbul” sergisi için New York’a gittim. Sergi yine büyük ilgi gördü. İstanbul Avrupa Başkenti Ajansı sergiye sahip çıktı. Florida da açıldı Amerika’da çeşitli kentlere götürüldü.
On Dakikalık Biga Gösterisi Hazır
Çarşamba Postası gazetesinde yazarken söz vermiştim. Biga için, Hüseyin Başaoğlu, Cemal Sepici ile Biga AKM de açtığımız sergiden sonra, bir etkinlik daha yapayım istedim. İçimde kalmasın bir ukde olmasın tamamen yapım masraflarını kendim üstlendim, uzun uğraşlardan sonra Biga Müziği, modern biçimde çalınmış Biga Çifte telsini buldum. Yine Hüseyin Başaoğlu Cemal Sepiciden de fotoğraflar alarak bu gösteriyi hazırladım. Benim sağlık nedenlerim, yoğun geçen etkinlikler yüzünden bu gösteriyi yapamadan Biga’dan ayrılıyorum. Bu çalışma Kesinlikle bir kitap, albüm olacak.
Geçtiğimiz yıl Biga Belediyesi fotoğraf kursu düzenlemiş. O kursu bitirenler bana geldiler kitaplarımı aldılar bir etkinlik yapmamı istediler ama kısmet olmadı. Ben artık gidiyorum.
Biga Gösterisini Fotoğraf Kursu Öğretmeni Cemal Sepiciye Bırakıyorum.
O gençlerin istemleri karşılıksız kalmasın. On dakikalık Biga gösterisini ve her yerde tekrarladığım “Çukurova-Yaşar Kemal gösterisini( Zülfü Livaneli Müziği ile) Kurs hocası Cemal Sepiciye bırakıyorum.” Biga AKM Yöneticileri’nin de bilgisi olsun. Bigalılar bu gösteriyi izlerse çok mutlu olurum.
Biga’yı Çok Sevdim
Girişte de yazdım. Gidip gelememek var. Ölmek var. Önümüzde ki kış belki Yurt dışına oğlumun yanına giderim. Belki gelecek yıl memleketim Kemaliye ( Eğin) giderim. Biga’yı çok sevdim ikinci memleketim gibidir. Bütün yazılarımda söz ettim. Bundan sonra da hep yazacağım.
Allahaısmarladık.