Lütfi ÖZGÜNAYDINYazarlarımız

Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’nde

Kültür Bakanı bana Plaket verdi. Bende ‘Çukurova Yaşar Kemal’ kitabımı armağan ettim.

Bigalı Dostlarım, Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği, “Sur Kültür Yolu Festivali”ne Jüri üyesi olarak davet edildim. Bin yüz fotoğrafçı kayıt yaptırmış. Uzun zamandır görmediğim dostlarımla buluşmak beni mutlu etti. “Ustaların Gözüyle Mezopotamya Sergisi”ni açtık.

İki gün kaldım, Kemaliye’ye döndüm. Her yıl Ekim ve Kasım aylarını Kemaliye’de bağ evimizde geçiriyoruz. Okumak için çok uygun bahçemiz… Yapabilirsem iki küçük kitap yapacağım. Kemaliyeli Şairleri anlatacağım.

Önümüzdeki Yıllarda Biga İçin Ne Yapabilirim?

Bu gezileri yaparken dostlarımla Biga için birşeyler yapabilirmiyiz diye de söyleşiyoruz. Bir albüm sözüm var. Onu yapacağız ancak Biga için önümüzdeki bir kaç yıl içinde neler yapabilirim diye düşünüyorum/konuşuyoruz.

Kadim Kent Diyarbakır

Kadim kent Diyarbakır’da Kültür Bakanlığı’nın Sur Kültür Yolu Festival programı için de biz fotoğrafçılar, Ali İhsan Öztürk, İbrahim Zaman, Ozan Sağdıç, İzzet Keribar, Coşkun Aral, Lütfi Özgünaydın, Yusuf Tuvi Foton’un organize ettiği “Ustaların Gözüyle Mezopotomya“ sergisine katıldık. Sergi açılışını Kültür bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Sergiyi gezen Kültür Bakanı Ersoy, sergiye katılanlara plaket verdi. Ben de iki yıldır üzerinde çalıştığım, “Çukurova Yaşar Kemal” kitabımı armağan ettim. Bakan Ersoy o yoğunluğun içinde kitabı inceledi bana teşekkür etti. Bende kendilerine teşekkür ettim.

Diyarbakır’dan müthiş etkilendim. Kentin değerlerini; bir çok dinin önemli eserlerinin yer aldığı camileri, kiliseleri gezdim, fotoğraflar çektim. Festival nedeniyle düzenlenen yarışmaya 1100 fotoğrafçı kayıt yaptırmış. Diyarbakır’ın cadde ve sokakları fotografçılarla dolmuştu. Jüri üyesi olarak şu anda o fotoğraflara bakıyorum/değerlendiriyorum. Tanıtım sanatla olunca kalıcılığı da etkili olacaktır.

Coşkulu müthiş bir festival gerçekleşti. Demek ki toplum, kültür ve sanata büyük değer veriyor ve eserleri ilgiyle izliyor. Gerçekten toplumsal gelişme, Kültür/Sanat ve bilimle gerçekleşecek. Sadece toplumsal gelişme mi, barışta kültür ve sanatla etkili olur. Başka çare yok.

Bir sanat etkinliği içinde muhteşem eserlerin arasında gezmek insanın ruhunu zenginleştiriyor. “Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali”de uzun süre  unutulmaz. Ben çok etkilendim. Kültürlerin kolkola duran esirlerine bakarak kenti dolaştım ve yaşadım. Bu kent için dizeler bırakan değerleri, kitapları ve önemli insanları anımsadım. Hep şuna inandım, sanat edebiyat toplumu daha çok etkiler sevgiyi/içtenliği artırır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Başa dön tuşu