
27 yıl aradan sonra profesyonel lige yükselen Bigaspor, 2026-2027 futbol sezonunun açılışını Biga İlyas Bayram Stadyumu’nda düzenlenen tören ve Gemlikspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasıyla gerçekleştirdi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği sezon açılışında, yeni sezon öncesinde büyük bir heyecan yaşandı.
Çanakkale’yi profesyonel liglerde temsil eden tek takım olma özelliğini taşıyan Bigaspor’un sezon açılış programı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış programında kulübe geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış isimler de unutulmadı. İsmail Emin Başarır, Hasan Okan Ergüven, Mustafa Durak, İrfan Filiz, Mehmet Tamer Ergün, İbrahim Küçük ve Mehmet Özkan sahaya davet edilerek kulübe verdikleri hizmetler nedeniyle teşekkür edildi. Eski başkanlara plaket ve Bigaspor forması takdim edilirken, isimler taraftarların alkışları eşliğinde ödüllerini aldı.
Sezon açılışında ayrıca Bigaspor’un yeni sezon kadrosunda yer alan futbolcular tek tek anons edilerek taraftarlara tanıtıldı. Yapılan sezon açılış duasının ardından ise Bigaspor ile Gemlikspor arasındaki hazırlık karşılaşmasına geçildi.
Taraftarların büyük ilgi gösterdiği sezon açılışı, 27 yıl sonra profesyonel lig heyecanını yeniden yaşayan Bigaspor camiasında yeni sezon öncesi büyük coşkuya sahne oldu.





















