Aşı Haftasında Kurulan Stantta Bilgilendirilme Yapıldı

24-30 Nisan Aşı Haftası kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi personelleri tarafından stant kurulup vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Dağıtılan broşürler ile daha çok kişiyi bilgilendirmeye özen gösterilen haftada çocuklara boyama kitabı, boya kalemi ve balon hediye edildi.

Dünya Aşı Haftası (24-30 Nisan 2024)

Dünya Aşı Haftası ilk kez 2012 yılında, Dünya Sağlık Teşkilatının (DST) altı bölgesinde 180’den fazla ülkenin katılımıyla eş zamanlı olarak kutlanmıştır. DST’ye üye tüm devlet temsilcilerinin katıldığı DST’nin karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi’nin Mayıs 2012 tarihli toplantısında, aşılamanın yararları konusunda küresel ve yerel farkındalığa yol açması, toplumun aşılama hizmetlerini kabulünü ve talebini artırması, politik kararlılığın geliştirilmesi, aşıların bireylere ulaştırılması için ek fırsat sağlanması ve sonuç olarak aşılama kapsayıcılığının artırılmasına katkıda bulunacağı gerekçeleriyle Nisan ayının son haftasının Dünya Aşı Haftası olarak kabul edilmesi kararı verilmiştir.

Her yıl Nisan ayının son haftasında gerçekleştirilen Dünya Aşı Haftası her yaştan insanı hastalıklara karşı korumak için aşılanmayı teşvik etmek amacıyla kutlanmakta olup, nihai amaç daha fazla insanın aşı ile önlenebilir hastalıklardan korunmasını, daha mutlu ve sağlıklı yaşam sürdürmelerini sağlamaktır.

Exit mobile version