Allah’a Yönelin! Günahlar Ve Sevaplar

Değerli okuyucular; şeytan ne ister? Devamlı günah işlemenizi. Devamlı günah işlemese de ara sıra günah işlese bile, her an insanlar günah işliyorlar, namaz kılmadıkları için derecat kaybediyorlar. Günah işlemenin simgesi kaybedilen derecelerdir. Kim derecat kaybediyorsa o kişi günah işliyor. Öyleyse meselemize bu açıdan baktığımız zaman, derecat kaybıyla günah işlendiği olayını görüyoruz. Ya Allah’ın emirleri ya da yasakları. Allah’ın emirleri mi? İşlemediğiniz zaman, o emri yerine getirmediğiniz zaman derecaat kaybedersiniz. Yasakları mı? Yasak ettiği fiilleri işlediğiniz zaman derecaat kaybedersiniz yani günaha girersiniz. Af müessesinin doğurduğu bir ortam oluşur. Günah mevcut ise af da söz konusudur. Günah yok ise affedilecek bir şey yoktur.
Öyleyse, kişi Allahû Tealâ’dan günahlarının affını talep ettiği zaman Allahû Tealâ onun günahlarını affeder de affetmeyebilir de. Öyleyse, Allahû Tealâ’nın günahları affetme konusunda kriterleri mi var? Evet. Eğer o kişi, o günahı bir daha işlememek konusunda bir karar almışsa, iç dünyasında bunu kesinleştirmişse, iradesiyle o günahı işlememe konusunda tüm gayretini sarf ederek, kişi bir büyük faaliyetin içinde ise kalbinin samimi olması halinde, Allahû Tealâ muhtemeldir ki o kişinin talebi üzerine günahlarını veya günahlarının bir kısmını affeder. Ama Allah’ın kanunları da var. Bir insan Allah’a ulaşmayı dilemedikçe, Allahû Tealâ onun günahlarını onu kurtaracak bir şekilde affetmiyor.
Öyleyse hangi şartlar içinde cehenneme gidilir? Günahlarımız sevaplarımızdan fazlaysa.
YÛNUS 7: Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.
YÛNUS 8: İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).
MU’MİNÛN 103: Ve kimin mizanı (sevap tartıları) hafif gelirse, işte onlar, nefslerini hüsrana düşürenlerdir. Onlar, cehennemde ebediyyen kalacak olanlardır.